Повернутися до звичайного режиму

Посвята в читачі

У Косівській гімназії існує гарна традиція. Кожного року, восени, найменших читачів шкільної бібліотеки урочисто посвячують у читачі.

17 листопада 2017 року у читальній залі відбулося театралізоване свято з нагоди прийняття другокласників у велику читацьку гімназійну родину.

Бібліотекар, Балагурак Л. І. , розказала дітям про те, яку важливу роль відіграє книжка у житті кожної людини, що “читання – це найважливіший інструмент навчання, ” що це “віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе”. Вони зрозуміли, щоб стати успішними в житті треба добре вчитися, і що тільки той багато знає, хто багато читає.

Учні 2 – го класу під керівництвом вчителя Павлюк Г. Д. та вихователя Луцик Г. А. дуже добре підготувалися до цього свята. Вони розказували вірші, співали пісні про книгу, бібліотеку, показували гумористичні сценки із життя різних літературних героїв.

На це свято завітало багато казкових персонажів – це Дюймовочка, Червона Шапочка, Незнайко, Читайлик, непосидючі мишенята Круть і Верть. А хто не зміг прибути, той прислав вітальні телеграми. Апогеєм свята стала поява Королеви-Книги. Діти уважно слухали її порад настанов та зачарованими очима споглядали її прекрасне королівське вбрання.

Цікаво пройшла літературна вікторина, яку бібліотекар провела із дітьми, із батьками. Дуже відрадно те, що учасники відповіли правильно на всі питання, значить у цих родинах існують традиції сімейного читання, що дуже важливо для виховання дітей.

В кінці свята другокласники склали урочисту обіцянку справжнього читача, запевнивши, що будуть любити і шанувати книгу ціле життя. А Червона Шапочка почастувала всіх смачними пиріжками.

Це було чудове родинне свято, де і дирекція школи, і вчителі, і батьки, і бібліотекар подякували маленьким читачам за це чудове дійство, побажали їм щасливого “плавання” у пізнанні світу і запевнили, що бібліотека – це те безпечне місце для дітей у цьому непростому світі.

/Files/images/14.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 561

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.